Okulistični pregledi

Pregled vida brez napotnice in brez čakalnih vrst

V času temeljitega optometrističnega pregleda, ki traja med 20 in 30 minut, vam naš specialist poleg določanja dioptrije po potrebi izmeri očesni pritisk, pregleda sprednje segmente očesa in preveri vaš binokularni vid. Z njim se lahko posvetujete tudi glede izbire vrste stekel, ki so za vašo dioptrijo in vaše potrebe najprimernejša. Preizkusite lahko tudi, kakšno je gledanje s progresivnimi stekli, še preden se za ta odločite.

Optometristični pregledi so samoplačniški, a brezplačni ob nakupu očal (ne velja za outlet). Izvajamo jih enkrat tedensko, ponavadi ob četrtkih popoldan. Naročanje na optometristični pregled je možno po telefonu, po e-pošti ali prek spletnega obrazca. V kolikor že uporabljate očala vas prosimo, da jih prinesete s seboj.

Za vas smo pripravili tudi poučne vsebine o različnih težavah z vidom:

Cenik okulističnih pregledov

storitevcena z ddv
pregled (ob nakupu očal)brezplačno
pregled (ob menjavi stekel v lasten okvir)30€
pregled60€
pregled za leče + uvajanje80€

Pregled oči izvajamo z najsodobnejšimi napravami, kot so: računalniški refraktometer, keratometer, nekontaktni tonometer in foropter.

Optometristične naprave

Pregled za kontaktne leče

Pregled za kontaktne leče zajema meritev vaše točne dioptrije, meritev bazne krivine očesa, pregled solznega filma in meritev očesnega pritiska. Na podlagi meritev optometrist ugotovi ali so kontaktne leče primerna izbira za vaše oči. Glede na vašo dioptrijo, solzni film, bazno krivino očesa in namen nošenja kontaktnih leč, vam določi katere leče so za vas najbolj primerne. Na trgu je v današnjih časih velika izbira kontaktnih leč, med katerimi mnoge leče niso primerne za vsakogar. Udobje in neškodljivo nošenje kontaktnih leč je v veliki meri odvisno od prepustnosti kisika in vsebnosti vode v kontaktnih lečah. V naši ambulanti predpisujemo kontaknte leče, za katere ocenimo da vašim očem ne škodujejo in so izdelane iz za vas najprimernejšega materiala, za katere garantiramo da so primerno skladiščene in varne za nošnjo. Kljub temu pa svetujemo vsem uporabnikom kontaktnih leč enkrat letno kontrolo pri optometristu.

Spletni obrazec za prijavo na pregled

Za potrditev točnega termina vas bomo po oddaji obrazca kontaktirali preko telefona ali elektronske pošte.


    Izberite vrsto pregleda    Standardni pregled
    Pregled za leče
    Pregled za leče + uvajanje


    Vaše podatke bomo uporabili izključno za namen kontaktiranja o terminu pregleda. Več o zasebnosti.