Prostorska očala

Očala za bližino so večinoma namenjena branju na razdalji 40 cm. Uporabnike takšnih očal največkrat moti neostra slika pri pogledu na računalnik, ali pa dejstvo, da morajo očala celo sneti, če želijo prepoznati nekoga, ki je vstopil v prostor. Ta problem se največkrat pojavi na delovnem mestu; v pisarni, za okencem, v predavalnici, v birojih, in povsod, kjer je delovna razdalja daljša od 40 cm. Enožariščna očala, s katerimi dobro vidite na blizu, so premočna, da bi z njimi videli tudi bolj oddaljene predmete.

Rešitev je v tako imenovanih delovnih očalih z bližinskimi ali prostorskimi večžariščnimi lečami. Delovna oziroma pisarniška očala (mnogokrat poimenovana tudi office očala) vam omogočajo oster vid pri branju, gledanju na računalnik, ter po prostoru. Ko nam boste zaupali, kaj pričakujete od vaših novih očal, in kaj vse bi radi z njimi videli, bomo skupaj izbrali primeren tip leče, ki vam bo nudila široko bližinsko vidno polje.

Hoyalux Tact 400/200

 • Hoyalux Tact 400 TrueForm – največja možna globina vidnega polja: 400cm
 • Hoyalux Tact 200 TrueForm – največja možna globina vidnega polja: 200cm
 • Optimalna progresivna rešitev za bližino in delovne razdalje
 • Idealna rešitev za delo v pisarni
 • 6 mesecev garancije na navajanje

Hoyalux iD WorkStyle 400/200

 • Hoyalux iD Workstyle 400 – največja možna globina vidnega polja: 400cm
 • Hoyalux iD Workstyle 200 – največja možna globina vidnega polja: 200cm
 • Uravnotežen vid v vseh smereh pogleda, zahvaljujoč iD FreeForm tehnologiji
 • Ergonomične prostorske progresivne leče
 • 6 mesecev garancije na navajanje

Lecture A

Delovne očalne leče Lecture A imajo degresijo -1.00 in jih uvrščamo med očalne leče Addpower 60 in Lecture B.

Prednost pred lečo Addpower 60 je dodatno vidno polje vse do 1 metra, hkrati pa lahko Lecture A naročimo tudi v tanjšavi 1.60, tako da pride v poštev tudi pri močnejših dioptrijah.

Lecture B

Večžariščna bralna očala

 • Tradicionalna delovna očala z -1.50 degresije
 • Čisto vidno polje na delovni razdalji

Hoyina leča za udobno bližino je primerna za osebe z srednjo adicijo in sicer od 1,75D do 2,50D. Ta degresivna bralna leča ponuja široko tridimenzionalno vidno polje brez popačenj ter bolj globoko polje za izostritev.

Lecture B je idealna rešitev za ljudi, ki delajo več za računalnikom in hkrati dosti berejo tiskane oblike, poleg tega pa potrebujejo še fleksibilno delovno razdaljo. Je večnamenska očalna leča, primerna tudi za igranje iger in glasbenih inštrumentov, pri ostalih hobijih in delu s specializiranimi posli

Leča Lecture B ima dobro razmerje med kvaliteto in ceno.

Addpower 60

Večžariščna bralna očala

 • dinamične bralne leče z -0.75 degresije
 • bolj povečana bralno in vidno polje za delo z rokami
 • povečana globina vidnega polja nudi čisti vid do roba leče

Addpower 60 je bližinska očalna leča, ki nudi nekaj več. Z rahlo degresijo zagotavlja, da bo vaše branje, delo za računalnikom ali ročno delo manj utrujajoče, kot bi bilo, če bi nosili običajne očalne leče za bližino.

Namenjena presbiopom, ki v službi oziroma v svojem prostem času veliko berejo, uporabljajo računalnik ali delajo z rokami. Namenjen je ljudem, ki pri bližinskem delu gledajo na različne razdalje in ne želijo nenehno iskati žarišča s premikanjem glave naprej in nazaj. Addpower 60 nudi podporo, ki je večja in izdatnejša od tiste, ki jo nudijo običajne enožariščne leče. Nazoren primer je partija šaha – z enožariščnimi lečami morate premikati glavo, da ostro vidite celo šahovnico, z Addpower 60 pa le dvigate in povešate pogled.

Intenzivnim uporabnikom računalnikov priporočamo Addpower 60 predvsem skupaj s Hoyinim BlueControl površinskim nanosom, ki blokira škodljivo modro svetlobo, ki jo oddajajo ekrani sodobnih digitalnih naprav.