Fotokromatičnost

Fotokromatska stekla so stekla, ki potemnijo kadar so izpostavljena UV žarkom. V prostoru, kjer UV svetlobe ni pa se vrnejo v neobarvano stanje. V zadnjem času se je zelo zmanjšal čas prehoda med neobarvanim in obarvanim stanjem ter povečala zmožnost temnenja.

Sensity

Svetloba ni bila še nikoli bolj udobna kot pri novih Hoyinih fotokromatičnih lečah Sensity. Inteligentne in inovativne svetlobno aktivne leče vam zagotovijo udobje pri vseh svetlobnih pogojih brez potrebe po menjavi očal. Sensity leče na prostem potemnijo s svetlobno hitrostjo in hitro zbledijo do izjemne prozornosti v zaprtih prostorih. Med temi hitrimi spremembami ostaja UV zaščitavedno prisotna. To je Hoya Sensity rešitev za vsakogar za vsak življenjski stil.

Suntech Intense

Suntech Intense predstavlja najnovejšo generacijo Hoyinih fotokromatičnih leč. Presenetljivo prozoren v zaprtih prostorih se hitro spremeni v temno, intenzivno barvo na prostem, Na voljo v topli rjavi in hladni sivi barvi na skoraj vseh organskih materialih in vrstah leč je Suntech Intense odlična vsakodnevna rešitev za dinamični način življenja.

Komu je namenjen

Dinamičnim ljudem, ki jim veliko pomenita priročnost in udobje. Uporabnikom, ki prepoznavajo fotokromatične leče kot odlično celodnevno rešitev, v sovzočju z njihovim razgibanim načinom življenja.


Prednosti za uporabnika

  • Hitro prilagajanje različnim svetlobnim pogojem
  • Presenetljivo prosojen v zaprtih prostorih
  • Intenzivna, temna barva na prostem
  • Udoben vid skozi ves dan
  • Na voljo v topli rjavi in hladni sivi barvi
  • Varen in zdrav vid; varuje pred škodljivimi UV-žarki
  • Ni omejitev pri izbiri okvirjev in vrsti leč

DriveWear

DriveWear stekla združujejo vse prednosti polariziranih in fotokromatskih stekel in so primerna predvsem za vožnjo. Temnijo glede na količino svetlobe in UV žarkov v ozračju ter dajejo oster vid v kateremkoli vremenu. Kadar je oblačno so obarvana zelenkasto-rumeno, polaroidni filter pa odstrani vse bleščave, ki bi lahko še bolj oslabile vid v že tako oslabljeni svetlobi. Kadar je svetloba močna in ste v avtu, stekla potemnijo na 78% bakreno barvo, ki naj bi bila optimalna za vožnjo v takšnih razmerah. Običajna fotokromatska stekla ne potemnijo tako močno, saj UV zaščita vetrobranskega stekla ne prepušča zadostno količino UV žarkov, da potemnijo steklo. Stekla DriveWear pa reagirajo tudi na vidno svetlobo. Ko vetrobransko steklo ne zapira poti UV žarkom se aktivira še drugi fotokromatski sloj, stekla pa se obarvajo na 88% rjavo barvo, vseskozi pa vam dajejo tudi 100% UV zaščito.